ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN


Yılların eskitemediği oyundur bu! İlk cümleyi nasıl kuracağım üzerine dakikalarca düşündüm, zira bu oyun öyle böyle bir oyun değildir. Genel olarak erkeklerin vazgeçilmezidir. Nasıl? Şöyle ki futbol müsabakalarında gol atan futbolcu itina ile alta alınır ve üzerine –yetişebilirse kaleci de dahil olmak üzere- 10 kişi atlar. Golcü sevinç yumağının çözülmesinin ardından kısmi felç bile geçirebilir. Birbirini sakatlayanlar bile oldu, Alpay ve Sabri hatırladığım örneklerdir mesela.

Ortaokul yıllarının “SİMİT”i gibidir. Hunharca tekmeler atılmaz simitteki gibi ama bir bedenin ne kadar mukavemetli olduğuna dair ince mesajlar verir bu oyun. Adeta erkek dünyasının efsanesidir.

Şimdi başımdan daha birkaç ay önce geçen faciayı paylaşacağım. Vize dönemindeydik. Arkadaşlarla oturmuşuz çılgınlar gibi ders çalışıyoruz. 10 dakika ara verelim dedik. Bi’ temiz hava alır, beyni toparlarız ve akabinde kaldığımız yerden devam ederiz diye düşündük. Her şey işte bu teoride 10 dakika, pratikte 1-1.5 saat süren “mola”da vuku buldu.

Bir arkadaş “Olm ben bu –isim vermek istemiyorum- abcde’yi ezeceğim; gelmek isteyen varsa atlasın!” dedi ve yangının başlangıç kıvılcımı ufukta göründü. Hemen başka birinin “Ne?! Altta kalanın canı çıksın mı?” demesiyle ortalık tam bir yangın yerine döndü.

Facianın detaylarında gerçekler tüm çıplaklığıyla ortadaydı. 50 metrekare bir odada oyunda aktif rol oynayan toplam 9 kişi vardı. Bir kişiyi ortalama 75 kg olarak kabul edip toplam ağırlığı 675 kg olarak hesapladık. Sıra ile bu 9 kişi altta kaldı. Olayların özeti budur.
Bilanço:

- 675 kilogram ağırlık karşısında kendinden geçmiş bir ranza. Evet, kırılmış bir ranza. Paramparça oldu desem inanın abartmış olmam.
- Bundan sonra çalışmayacak yaylara sahip 1 adet yatak.
- Herhangi bir yerinde ağrı olan toplamda 5 üniversite öğrencisi.
- Komedi ve dram arasında gidip gelen 3 video.

Son olarak kaburgalarında ezikler bulunan 2 iş günü rapor alan bendeniz.


Saptama: Eğer bir ortamda yapacak hiçbir şeyiniz yoksa ve ortamdaki kişi sayısı ≥5 ise kesinlikle oynamayın!

Bu da böyle bir anımdır.

3 yorum:

katre dedi ki...

kalemine ve de kaburgalarına sağlık diyerek başlıyorum söze :)) siz erkeklerin efsanesi olur sa kızların olmaz mı :)) sizinki gibi güç ve mukavemete dayalı bi oyun olmasa da o da bizim vazgeçilmezimiz..tabii ki seksek :))) yazını okuyunca bende bununla alakalı bi anımı paylaşmak istedim :))

efenim hikayemizin kahramanları 6 tane genç kızdır :) boş dersleri olan ve lise2 ye gitmekte olan genç kızlarımızın hayatı yerde gördükleri bir tebeşir ile renklenir o anda :) yere hemen bir seksek çizilir ve de başlanır oynamaya..herşey iyi güzel mutlu mesut devam ederken bir kızımızın oyuna kendini fazla kaptırması sonucu olsa gerek ellerine sahip olamayışı havada uçan bir gözlük ile bir anda kahkalar patlak verir..tabii gözlük yerde cansız yatmaktadır.. :)) boş dersin cezasını da arkadaşının elleriyle gözlüğü havalara uçan genç kız çeker :))

benim anım seninki kadar zarar ziyan içermese de aynı eğlenceyi tadabilmiş olduğumuzu düşünüyorum :))

içimizdeki çocuk hiç bir yere gitmesiinn :) hayat onunla güzel :))

Hep aynı kişi dedi ki...

Tespitinden çıkardığım tespit: Biz kızlar olarak bu oyun görünümündeki işkenceye anlam verememekte hatta bazen eşyaların arkasına saklanıp uzaktan izlemekte haklıymışız. Bir bildiğimiz varmış:)
Olası tespit tespiti2: Kızlar yataklarını ve kaburgalarını daha çok seviyor.

belh dedi ki...

:)

hayırlı olsun yeni blogunuz